יום חמישי, 12 בינואר 2012

חמישי בריא

אין, אין, אין על המזג אויר הזה! כרבולים, פינוק, סדין חם, פוך אוורירי ואוכל מנחם!
במזג אויר כזה חשוב למלא את הבטן במשהו חם, לא כבד, והכי חשוב בריא.





מושט אדום צלוי עם קדרת עדשים

1 פילה מושט אדום, טרי
מלחח
פלפל שחור
לימון
שמן זית


1 כוס עדשים ירוקים
3-4 "ענפי" סלרי אמריקאי + העלים, פרודים
2 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2 כרשות נקיות, החלק הלבן בלבד, פרוס
שמן זית
מלח, פלפל
פפריקה מעושנת
מעט אבקת צ'ילי חריף
1/2 כוס - 1 כוס מים


נתחיל בעדשים. את העדשים יש לשים בקערה ולכסות במים קרים לשעה.
לאחר שעה לסן מהמים.
לחמם במחבת מעט שמן זית ולטגן את הבצל עד שקיפות. להוסיף את הכרשה ולטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף את שאר הירקות ולערבב 2-3 דקות. להוסיף את העדשים ולכסות במים.לתבל ולכסות. לבשל על להבה בינונת-נמוכה עד התרככות העדשים, כ- 30 דקות.

לחמם תנור לחום בינוני. לרפד תבנית אפיה בנייר אפיה. למרוח את המושט במעט שמן זית ולתבל. לטפטף מיץ לימון טרי ולאפות בתנור כ- 15 דקות ולא יותר!

להגיש חם לצד ברוקולי מאודה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה