יום שבת, 14 בינואר 2012

מרק עגבניות עם ג'ין

הימים האחרונים קצת מצמידים אותנו לבית, לחום המזגן ולפוך. 
נסיעה קצרה ביערות הכרמל עטופי הערפל הבריחו אותי חזרה הביתה. לא בגלל הקור אלא בגלל חוסר הראות שהיתה. פשוט מפחיד. ולרוכבי האופניים שהיו בשטח יש לי מילה אחת לומר לכם "מטומטמים"  גם ככה אתם ה- underdog בכבישים - אז למה לשחק בגורל?? לבושים שחור, נטולי פנסים - אם הגעתם הביתה בשלום זה רק בגלל שיש לכם יותר מזל משכל. טיפשים גמורים.

ראות אפסית, הבוקר.

חפשו את האוניברסיטה, ביום רגיל היא מצד שמאל של התמונה...

ולעניננו - מרק נפלא, עם מעט ג'ין. האלכוהול מתאדה בבישול כך שבהחלט אפשר לתת לילידם.
קעריות הלחם הם לא הכרח, אבל פינוק אדיר שקשה לסרב לו.


מרק עגבניות עם ג'ין

שמן זית
50 גרם חמאה
1 בצל, חתוך לקוביות
2 כרשות, נקיות ופרוסות
5 גזרים, קלופים ופרוסים
2 ליטר מיץ עגבניות
1 קרטון שמנת עמידה לקפה
1 כוס ג'ין איכותי
מלח
פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף


לחמם בסיר מרק את השמן זית והחמאה. להוסיף את הבצל והכרשה ולערבב. כאשר מזהיב מעט מוסיפים את הגזר ומבשלים 5 דקות, תוך ערבוב.
למזוג פנימה את מיץ העגבניות ולהביא לרתיחה. להוסיף תבלינים ואבקת מרק עוף. לכסות ולבשל כ- 40 דקות. 
לצקת פנימה את הג'ין ולבשל 10 דקות. להוסיף שמנת עמידה לקפה ולערבב. לבשל עוד 10 דקות ולהגיש.


קעריות לחם (2 גדולים או 4 קטנים)

250 גרם קמח לחם שטיבל 2
250 גרם קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1.5 מים פושרים

ללוש לבצק נח. להתפיח במקום חמים. לאחר ההתפחה לחמם את התנור לחום גבוה.
לחלק את הבצק וליצור כדורים עגולים.
להתפיח על תבנית מרופדת נייר אפיה.
לאחר ההתפחה השניה להכניס לתנור החם ולאפות 10 דקות בחום הגבוה. לאחר 10 דקות להנמיך לחום בינוני ולאפות כ- 40 דקות נוספות. 
לקרר מעט. לחתוך את ה"כיפה" ולרוקן את הלחם שבפנים.
לצקת פנימה את המרק.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה