יום רביעי, 18 בינואר 2012

בורקיטוס בקלי קלות


בורק'ס ובורקיטוס (לא ממש יודעת מה ההבדל) הם לא תורה מסיני. לא מסובך להכין והערך הקלורי והבריאות שווה את המאמץ הקטן. ממליצה להכין כמות כפולה ולאפסן בפריזר. 

בורקיטוס
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
250 גרם גבינה כחושה (כגון "כנען" או "טוב טעם"), מפורר גס
1/2 כפית מלח
(אני מוסיפה לעיתים גם 1 כף זעתר לתערובת)

מילוי:
125 גרם גבינה כחושה,מפוררת גס
125 גרם גבינה בולגרית, מפוררת גס
מלח
פלפל שחור


בקערה של המעבד מזון להכניס את כל חומרי הבצק ולעבד עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולאפסן במקרר שעה.

לערבב את כל מרכיבי המילוי.

לרדד בצק לעובי של 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בקוטר של 8 ס"מ בערך.
להניח כפית מהמלית במרכז כל עיגול ולסגור לסהר. להדק היטב.
להניח בתבנית מרופדת בניייר אפיה ולהבריש בביצה. לפזר שומשום או קצח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 20 דקות, עד הזהבה.

כמובן שניתן להוסיף למלית זיתים קצוצים או עגבניות מיובשות קצוצות, תרד, עלי מנגולד ובעצם כיד הדמיון.



להגיש חם, עם ביצה וירקות.

שיר מקסים, הפייבוריט שלי השבוע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה