יום שישי, 27 בינואר 2012

מרק ליום חורף קר

מרק טוב ועשיר מחמם ומשביע ליום חורף קר, כפי שיש לנו לא מעטים החורף הזה. ובתקווה שרק יימשך - גשם גשם ועוד קצת גשם :-)

בתוספת מקלות פרמזן - קיבלנו ארוחה משביעה ומפנקת.

מרק ירקות:
1 בצל גדול, קצוץ
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 קישואים, חתוכים לקוביות
1 קולורבי, קלוף וחתוך לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה
1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
1/2 כוס גריסי פנינה, שטופים ומסוננים
מלח, פלפל
חופן פטרוזיליה קצוצה
כ- 2 ליטר מים

לחמם מעט שמן זית בסיר ולהוסיף את הבצל. כאשר שקוף להוסיף את שאר הירקות ולאדות מספר דקות.
להוסיף מים ותבלינים ולהביא לרתיחה. כאשר רותח להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולבשל כ- 30 דקות עד שהירקות רכים. להוסיף את גריסי הפנינה ולבשל כ10 דקות נוספות.
להגיש, כמובן - חם.

מקלות פרמזן:
1/2 2 - 3 כוסות קמח שטיבל 2
1/2 2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כף אורגנו יבשה
1 כוס מים חמימים

1/3 כוס פרמזן מגורד דק
מלח גס
שום גבישי
50 גרם חמאה, נמסה

ללוש את כל חומרי הבצק לבצק רך ונח. להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את נפחו. ללוש שוב להוצאת האויר. לרדד עלה מלבני. למרוח בחמאה נמסה. על חצי עלה לפזר מלח, שום גבישי ופרמזן ולקפל ולהדק היטב.
לחתוך רצועות בעזרת סכין פיצה (סכין גלגלת). לגלג כל רצועה ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות כ- 20 - 25 דקות בחום בינוני עד הזהבה.


שבת יפה, שבת טובה, שבת קסומה


2 comments:

  1. צתאמיני לי את יכולה להרים קייטרינג לחתונה בחורף , את מצויינת.

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחח, תודה, אבל הגזמת לחלוטין :-)

      מחק