יום שבת, 28 בינואר 2012

פאי פקאן, שוקולד צ'יפס וויסקי - שחיתות בעיצומה

הפאי הקלאסי האמריקאי עם טוויסט קטן.תענוג אמיתי. וללא מאמץ גדול. את הבצק עצמו לא צריך לרדד כך  שחוסך כאב ראש ומתאים לשונאי הרידוד.

ניתן להכין כפאי בתבנית מלבנית, או בתבנית מרובעת ולחתוך לריבועים. תתענגו.

פאי פקאן, שוקולד צ'יפס וויסקי (במקור עם בורבון)

לבצק:
3/41 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר חום, דחוס
1/2 כפית מלח
180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1-2 כפות מים קרים

לחמם את התנור לחום בינוני.
להכניס למעבד מזון את כל המרכיבים של הבצק ולעבד עד קבלת תערובת פירורית.
להדק לתבנית הפאי (אם משתמשים בתבנית מרובעת, לשמן היטב ולרפד בנייר אפיה). לדקור את הבצק במספר מקומות בעזרת מזלג (על מנת שבאפיה לא יווצרו בועות אויר). לאפות בתנור שחומם מראש - 10 דקות עד הזהבה קלה.

למילוי:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום, דחוס
1/2 כוס סירופ תירס בהיר
2 כפיות וניל אמיתי
2 כפות חמאה, נמסה
1-2 כפות וויסקי (או בורבון או אפילו רום כהה)
1/2 כפית מלח
2 כוסות פקאנים מרוסקים גס
3/4 כוס שוקולד צ'יפס איכותי

לערבב בקערה את הביצים, סוכר, חמאה, סירופ תירס ווניל, וויסקי ומלח. לערבב פנימה את הפקאנים והשוקולד צ'יפס.
לצקת על הבצק ולאפות כ- 20 עד 30 דקות - עד הזהבה.
לצנן בתנור כשעה ולהכניס למקרר למספר שעות לפני ההגשה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה