יום ראשון, 26 בפברואר 2012

כריות איטלקיות אווריריות, או במילים אחרות - ניוקי

מסורת איטלקית היא להכין ניוקי בימי חמישי. מסעדות הפועלים עמוסים באנשים העומדים בתור רק כדי לאכול מהכריות הקטנות והאווריריות. הרטבים הם אותם רטבים כמו בפסטה. 
מרכיבי הניוקי פשוטים - תפוחי אדמה, ביצים וקמח. אבל ההתעסקות אם הבצק חייב להיות עדין ומעט. כל פעולה מיותרת תגרום לניוקי להיות כמו יציקת בטון.

ניוקי איטלקי אצל אגוסטו 

ניוקי:
2 תפוחי אדמה גדולים, שטופים עם קליפה
1 כוס קמח
1 ביצה
מלח

יש לבשל את תפוחי האדמה כ- 40 דקות, עד התרככות. לקלף ולגרד בפומפיה דקה. 
לשטח על משטח עבודה ולקרר כ- 20 דקות. 
לאסוף את הפירה ולעשות גומה. לשפוך לגומה את הביצה ולפזר כ- 3/4 כוס קמח. ללוש בעדינות. להוסיף קמח בעדינות עד שמתקבל בצק רך מאד אך לא דביק.

בינתיים להרתיח מים עם מלח.

לחלק את הבצק לארבע. לגלגל כל חלק לנקניק דק וארוך. לחתוך פרוסות של כ- 1 ס"מ. כאשר המים רותחים להניח את הניוקי במים ולבשל עד שניוקי צף. להוציא בעזרת כף מחוררת.

להגיש חם.

רוטב פסטו ג'נובזה


2 כוסות בזיליקום, עלים בלבד, שטופים ומיובשים
1/4 כוס שמן זית
6 כפות פקורינו מגורד דק
6 כפות פרמזן מגורד דק
2-3 שיני שום
50 גרם צנובר קלוי
מלח

את כל המרכיבים לטחון במעבד מזון. להוסיף שמן זית אם יש צורך. 
לשמור בצנצנות מעוקרות.
את הפסטו ניתן להקפיא.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה