יום שישי, 2 במרץ 2012

לא חשוב היופי.... חשוב האופי

בייגל צימוקים קנמון. המתכון האהוב עלי הוא כמובן של פיטר ריינהרט. אבל למתכונים המעולים שלו צריכים סבלנות. הרבה סבלנות. מתחילים אותם יום קודם. מתפיחים את הבלילה הראשונה. מוסיפים קמח וכו'. מתפיחים שוב. עושים טסטים של מים. מאפסנים במקרר ורק למחרת יש בייגל. אבל ללא ספק שווה את המאמץ.
בניסיון, וכהבטחה, הכנתי בייגל מהירים יותר. פחות יפים ללא ספק, אבל טעימים ביותר. קריספי מבחוץ, ו- chewy מבפנים. מתקתקים בגלל הצימוקים וריח הקינמון עוטף את הבית. מתאים במיוחד לשבת חורפי.

בייגל "מהיר":

1.25 כוס מים פושרים
1.5 כף דבש
2 כפיות שמרים יבשים
4 כוסות קמח
1 כוס צימוקים
1 כפית קינמון

מים
2 כפות גדושות סודה לשתיה

בקערה מערבבים את המים, הדבש והשמרים. מניחים להתססה כ- 10 דקות. 
בקערה גדולה יותר מערבבים 3 כוסות קמח וקינמון. להוסיף את המים וללוש. בהדרגה להוסיף את הקמח הנותר עד קבלת בצק די קשה. להוסיף פנימה את הצימוקים וללוש עוד כשתי דקות.
לכסות במגבת מטבח ולהתפיח עד הכפלת הנפח במקום חמים.
לאחר ההתפחה לקרוץ כדורים. לגלגל היטב וליצור חור באמצע. להניח על נייר אפיה להתפחה נוספת.

בינתיים להרתיח מים בסיר גדול ולחמם את התנור ל- 180.

כאשר הבייגל תפח והמים רותחים (זה הזמן להוסיף את הסודה) מכניסים 3-4 בייגל למים ומבשלים כדקה - הופכים ומבשלים דקה נוספת. בעזרת כף מחוררת מוציאים ומניחים על נייר האפיה.
לאחר שכל הבייגל "בושלו" יש לאפות כ- 30 דקות בתנור שחומם היטב.


המרקם החיצוני לא נראה מושלם ובהחלט לא חלק וייצוגי. אבל הטעם שווה כל ביס.

שבת נהדרת ונפלאה לכולם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה