יום שלישי, 6 במרץ 2012

המן היה מת שיהיו לו אזניים כאלו....

פורים!! תחפושות!! משלוחי מנות!! החג האהוב עלי מגיל אפס. משהו באוירת הקרנבל, בצהלות ובחגיגות פשוט מדבקת. שנה שלמה אני מחכה לפורים!
ומעל הכל אוהבת את ההשקעה במשלוחי המנות. אולי כי נשארה לי טראומת ילדות ממשלוחי המנות העלובים שהייתי מתנדבת לקבל גרמו לי, עד היום להשקיע כמה שיותר.שחלילה לא יהיה ילד מקופח.
לא מבינה את ההורים ששמים ממתק וחצי בשקית ניילון וקוראים לזה משלוח מנות.

אז השנה, אמנם אין לי ילדים בגיל ביה"ס. הילדה מאופסנת החג הזה בבסיס, אבל רשימת משלוחי המנות עדיין ארוכה...עבודה, משפחה, לבסיס של הילדה, לעבודה של הבן ומשום מה - הרשימה לא מסיימת :-)

מתי אספיק בדיוק להתארגן על תחפושת? כנראה בדקה ה- 90.

אז כבר התחלנו את האפיות, ונהיה במרתון מטבח עד-לא-ידע...כדי להספיק הכל.

אז נתחיל כמובן - אזני המן. אי אפשר פורים בלי אוזני המן. השנה הלכתי על שדרוג בנוסף לאוזן הרגילה, הוספתי לבצק סוכריות קטנות. אווירת קרנבל אמרתי?

אזני המן (בצק פרווה):
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 כוסות קמח מנופה
1/4 1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח

להקציף את הביצים עם הסוכר כשתי דקות. לזלף  פנימה את השמן ולהמשיך לערבב. לנפות את הקמח עם אבקת האפיה ומלח ולהוסיף לתערובת הביצים. (זה גם השלב להוסיף את הסוכריות) ללוש לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולאפסן במקרר כשעה.

מילוי שזיפים (בארה"ב זה המילוי הפופולרי ביותר, יחד עם מילוי ריבת המשמשים):
500 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
200 גרם צימוקים בהירים
1/2 כוס ריבת תות
1/2 1 כפיות מיץ לימון טרי
2 כפיות תמצית שקדים


את כל המרכיבים להכניס למעבד מזון עם להב מתכת ולעבד עד קבלת תערובת סמיכה.

מילוי שוקולד ופקאן מסוכר:
1/2 כוס שברי פקאן מסוכר
30 גרם שוקולד לבן מגורד על פומפיה דקה
1/2 1 כוס ממרח חלב

לערבב הכל יחד.

להוציא את הבצק מהמקרר ולרדד לעלה בעובי של כחצי ס"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר הרצוי (אני עשיתי מיני אוזני המן). להניח ככפית מילוי במרכז העיגול ולסגור קצוות. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
למרוח את האזניים בחלבון ביצה ולאפות בחום 170 עד הזהבה קלה.

לבזוק אבקת סוכר. לשמור בכלי אטום.


אזני קונפטי

הרים מושלגים של אזני המן



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה