יום שישי, 16 במרץ 2012

ארוחה מקסיקנית - על כל מרכיביה....

יום שישי זה היום הבודד שכולנו יכולים לשבת יחד לארוחת צהרים. אמצע השבוע אנחנו בעבודה. החיילת בצבא. ואיש איש בעיסוקיו.

אחד הלהיטים של השבוע הינו האוכל המקסיקני. אני שבויה בקסמיו כבר מאז היותי ילדה. משום מה בארץ עוד לא גילו את חינו וקשה מאד למצוא מרכיבים, בעיקר בצפון. ופתאום, לאחר מחשבה, הפתעתי את עצמי ביכולות הכל כך פשוטות להכין לבד. 
הטורטיות הוכנו השבוע כניסיון מוצלח ביותר.



 גוואקמולי
לערימת האבוקדו, הכל כך בשלים הוספו חופן כוסברה קצוצה, 1/2 בצל אדום קצוץ, 3 שיני שום כתושים, 1 פלפל חריף קצוץ, מיץ לימון ומלח ופלפל לפי הטעם. את האבוקדו מרסקים, ומוסיפים את שאר המרכיבים.


סלסה היא גם חובה במטבח המקסיקני. והכוונה לסלסה טריה ולא הגועל שקונים בצנצנות הזכוכית שלא מזכירות אפילו מעט את הסלסה האמיתית. 

1 פלפל חריף, קצוץ
4 4 עגבניות בשלות, מרוסקות
חופן כוסברה קצוצה
1/2 בצל אדום קצוץ דק
מלח
פלפל

לערבב הכל ולהוסיף מעט שמן זית.


וכמובן, ממרח השעועית. זה מוצר שהכי קשה למצוא בארץ וכל כך קל ופשוט להכין.

500 גרם שעועית מנומרת או שעועית לבנה, מושרית לילה במים
1 בצל קצוץ
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית כוסברה טחונה
מלח 
פלפל
1 כוס מים
1/4 כוס שמן זית

לאחר השריה של השעועית יש לשים בסיר גדול ולכסות במים. לבשל כשעתיים וחצי עד שהשעועית רכה.
לטגן בצל בשמן זית ולהוסיף את התבלינים. לערבב. לבשל כ- 10 דקות ולהוסיף את השעועית המסוננת ממי הבישול. להוסיף 1 כוס מים ולבשל 10 דקות. למעוך במועך. 


ולמרכיב הבשרי. בדרך כלל ניתן להכין עם רצועות של אנטריקות או סינטה. אנחנו הסתפקנו במרכיב הבריא יותר - פרגיות.

3 פרגיות שלמות
2 כפות שמן זית
1 כפית רוטב וורטשטר
1 כפית חומץ בלסמי
1/2 כפית כמות
2 כפות מיץ ליים (או לימון)
מלח
פלפל
3 שיני שום קצוצות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה

לחתוך את הפרגיות לנתחים ולהשרות בכל המרכיבים לשעה לפחות.
לצלות על מחבת פסים.

לצלות על אותו מחבת פלפל ירוק, פלפל אדום ובצל פרוס דק.



וזהו. להרכיב :-)




תגובה 1:

  1. ואו מעולה! אוכל מקסיקני זה האוכל הכי טעים בעולם. אין כמו בוריטו עסיסי או צ'ילי קון קרנה חריף. אויש נהייתי רעבה כבר..

    השבמחק