יום שבת, 17 במרץ 2012

היום כולנו אירים


אמנם אנחנו לא אירים ובהחלט לא נוצרים וברור שלא קתולים - כל סיבה למסיבה כשרה גם אצלנו ומזמן יום סט פטריקס הפך לחגיגית בירה ופאבים גם אצלנו.
פטריק הקדוש נחשב למגן של אירלנד והיום נחגג בחו"ל ע"י תהלוכות רחוב, ארוחות איריות ושתייה מרובה של בירה סטאוט (בירה כהה וכבדה כגון - גינס, מרפי'ס ואו'הרה).

אז אמנם אין לי פאב אבל לא נפסח על חגיגות עם כמוית בירה, אלכוהול ו.....קאפקייקס צבעוניים עשויים מבירה גינס, ממולאים בגנאש שוקולד וויסקי ג'יימיסון האירי.  כמו שאמרתי - כל סיבה טובה למסיבה :-)


קאפקייקס גינס במילוי גנאש וויסקי

לקאפקייקס:
1 כוס בירה סטאוט (אני השתמשתי בגינס)
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס קקאו איכותי
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1/2 1 כפיות סודה
3/4 כפית מלח
2 ביצים
3/4 מיכל שמנת חמוצה

למילוי גנאש:
230 גרם שוקולד מריר 
2/3 כוס שמנת מתוקה
2 כפות חמאה
2 כפיות וויסקי

ציפוי:
100 גרם חמאה
1 marsmallow fluff *
1 כף וניל
3 כוסות אבקת סוכר
2-3 כפות חלב

* marshmallow fluff ניתן לקנות בחנויות מתמחות, ולפעמים אפילו במרכולים הגדולים


בקערת המערבל מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים והוניל וממשיכים להקציף. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, קקאו, סודה ומלח. מוסיפים לתערובת לסירוגין עם הבירה.
מצפים תבנית שקעים במנג'טים וממלאים עד 3/4 גובה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל0 160 ואופים כ- 16 דקות. 
מצננים לחלוטין.

לגנאש:
על להבה נמוכה מחממים את השמנת המתוקה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה והוויסקי.
מצננים עד הסמכה.

בעזרת חותכן או סכים חורצים שקעים בתוך הקאפקייקס וממלאים בגנאש.

לציפוי:
להקציף את החמאה עד אווריריות, כ-2 עד 3 דקטת. להוסיף את ה-marshmallow fluff וממשיכים בהקצפה. להוסיף אבקת סוכר ווניל ומקציפים במהירות איטת. להוסיף חלב עד קבלת המרקם הרצוי. אני הוספתי 3 כפות.
להכניס לשקית זילוף עם פיה רצוי ולזלף על הקאפקייק. 

את קישוטי התלתן הכנתי מרויאל שייבשתי משך יומיים.






חיבור  מוצלח ביותר של 2 יוצאי אירלנד - בונו והקורס. אחד הדואטים המשובחים ביותר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה