יום שני, 26 במרץ 2012

עוגת פירות יער לימונית וגבינתית

אחת העוגות האהובות עלי.
 לא מתוקה מדי, לא כבדה מדי ומבשרת את בוא האביב. ולמרות אהבתי לימי הגשם - אין על האביב הפורח. הימים מתארכים והנוף צבוע בירוק. כתמי צבע של פריחה ובושם באויר. עוד מעט קיץ והאביב כל כך קצר.

העוגה מורכבת משלושה חלקים - תחתית עוגה בחושה, מעל מילוי גבינה ופירות יער בניחוח לימון ומעל ציפוי פרורים. נהדרת לשעות אחה"צ עם הקפה. תהנו!

עוגת פירות יער לימונית וגבינתית של בת' הנספרגר

למילוי:
1 קופסא גבינת שמנת בטעם טבעי
1/3 כוס סוכר
קליפה מגוררת של לימון אחד
2 כפות מיץ לימון טבעי
1 ביצה
1 כף גדושה קמח

העוגה:
100 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים 1/2 1 כפיות וניל
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כוס חלב
1/2 1 כוסות קמח
2 כוסות פירות יער (אם משתמשים בקפוא יש להפשיר ולסנן מנוזלים)

שכבת פירורים:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לחמם תנור ל- 160 מעלות ולשמן תבנית 24.

בקערת המערבל להקציף את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת אוורירית. להוסיף תוך הקצפה את הביצים והוניל. לערבב פנימה את הקמח, אבקת אפיה ומלח. לערבב מעט ולהוסיף את החלב. לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
לשפוך בתבנית המשומנת. לפזר כוס מהפירות יער.

להקציף יחד את כל מרכיבי המילוי ולשפוך על תערובת העוגה. לפזר אתת יתרת פירות היער.

במעבד מזון עם להב מתכת לערבב יחד את כל מרכיבי הציפוי עד קבלת תערובת פירורית. לפזר על שכבת הגבינה.

לאפות כ- 60 עד 70 דקות.






שיר כל כך מקסים, מעלה געגוע ליוסי בנאי עם מילותיו מלאות התוכן לאהבה ורומנטיקה....

הישארי יונתי, הישארי
אל תלכי נסיכה
כי כל עוד את נמצאת לצידי
אני מרגיש ממלכה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה