יום שני, 9 באפריל 2012

הכי שווה ורוד....


מאז ימי מאסטר שף חשקה נפשי להכין עוגיות מקרון. העוגיה האלוהית שניתן למצוא בכל פטיסרי צרפתי, רכה ומענגת, עדינה ובעלת נוכחות, שכל כל כל קל להכשל בה. וכן, אני מודה - הניסיון הראשון שלי היה לפני מספר שנים. ניסיון כושל לחלוטין. העיסה שיצאה לא הזכירה בלו מעט את המקרון.



החג הזה החלטתי שהגיע הזמן לנסות שוב. גם עודף החלבונים במקרר וההיצע הגדול של שקדים טחונים במחיר סביר הביאו אותי למטבח לנסות שוב.

איתרתי מתכון, שיננתי ולמדתי אותו ונכנסתי למטבח להכין. התקווה היתה עוגיות מקרון לתפארת. התוצאה היתה עיגולים קשים כמו אבנים. כישלון.

לא וויתרתי. חיפשתי מתכון נוסף, מבית היוצר של בצק אלים הנפלאה וקראתי ושיננתי ולמדתי היטב. הפעם - זה יצליח!

ואכן. עם קצת סבלנות והרבה הקפדה - התוצאה נפלאה.
התיקונים היחידים שעלי לעשות להבא, ויהיה להבא, זה להכין מקרונים מעט קטנים יותר ואת המילוי להכין הרבה מוקדם יותר. כאן המילוי עדיין מעט נוזלי.


תכינו - שווה.

והמתכון - פה כמובן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה