יום רביעי, 11 באפריל 2012

צ'ימיצ'ורי


יש דברים שהארגנטינאים יודעים לעשות הכי טוב. ריבת חלב, אלפחורס וצ'ימיצ'ורי.  ואין כמו ארגנטינאי טהור היודע שעם בשר לא מתעסקים הרבה.

ועכשיו, ימי חופשה ופיקניקים, ארצנו הקטנטונת התמלאה בנופשים ומטיילים ואפילו די קשה לצאת מהבית מבלי להיתקל בעומסים ופקקים.

אנחנו את המקום הסודי שלנו מצאנו אתמול. חוף ים כמעט פרטי. שמש, שמיים גריל ובשרים. ויין. אצלנו לא עוזבים את הבית ללא בקבוק או שניים.

אז למרות שאנחנו לא ידענים גדולים בבשר, ואני שנדיר אוכלת בשר אדום חייבת אותו מת לחלוטין. דהיינו well done על גבול סוליה. כל ארגנטינאי היה נכנס לפאניקה למראה הסטייק שלי.

אבל אני לא מוותרת על הצ'ימיצ'ורי. משדרג כל פיקניק ומאכלי גריל - מפרגיות ועד שיפודי הירקות.

צ'ימיצ'ורי
1 כוס פטרוזיליה, עלים בלבד
2 כפות אורגנו טרי
4-5 שיני שום
1/2 כוס שמן זית איכותי
2 כפות חומץ בן יין אדום
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל אדום חריף

להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב פלדה. לקצץ עד לקבלת מחית. להוסיף שמן זית אם יש צורך ולתקן תיבול.

שווה.



המשך חג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה