יום שישי, 27 באפריל 2012

חוזרים למסלול הבריא


חגגנו, שתינו אכלנו ושבענו. כמו בכל חג יהודי אנחנו "מעט" נסחפים עם כמות האוכל :-)

אז חוזרים לשגרה בריאה עם גרנולה. כל כך הרבה וריאציות יש למאכל הזה, אפשר לשחק עם כל סוגי הפיצוחים וכל פירות היבשים. חשוב לי לציין שכדי שהגרנולה באמת תהיה בריאה יותר יש להשתמש בפירות יבשים אורגניים, ועדיף ללא תוספת סוכר. ניתן למצוא בקלות בחנויות בריאות ואפילו במרכולים בגדולים. תענוג.
אני בחרתי כתוספת פרי להשתמש בגוג'י ברי. הגוג'ים נחשבים כבר מספר שנים ל"מזון על". הם גדלים במקומות רבים אך עיקר מוצאם בסין, שם מאמינים כי ביכולתם להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון, להאריך את תוחלת החיים, לחזק את הראיה, לשפר תפקוד מיני ופוריות ולשפר את מחזור הדם.
הגוג'ים מכילים רמות גבוהות של ויטמין C, 18 חומצות אמינו, 11 מינרלים חיוניים ו- 22 יסודות קורט וביניהם סידן, ברזל, סלניום, אשלגן ואבץ. יש בהם חומצות שומן חיוניות והם מקור מצוין לחלבון וסיבים. אז לא תנסו??


גרנולה קלת הכנה:
4 כוסות קוואקר (לא מהיר הכנה)
1 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס גרעיני חמניה, לא קלויים
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כפית מלח
1/4 כוס שמן (קנולה, grapeseed או אפילו שמן בוטנים)
1/4 כוס מייפל טבעי
1/4 כוס סירופ אגבה
1 כף וניל (רצוי תוצרת עצמית)
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס שומשום מלא
1/2 כוס גוג'י (או חמוציות)
1/2 כוס צימוקים אורגניים

מערבבים את הקוואקר, שקדים, חמניות, סוכר חום ומלח בקערה. בקערה נפרדת מערבבים יחד את המייפל, אגבה ושמן ומחממים כ- 45 שניות במיקרו. מוסיפים את הוניל ומערבבים.
את התערובת הרטובה מערבבים עם תערובת הקוואקר עד שכל הקוואקר מכוסה ב"סירופ".
מעבירים לתבנית גדולה של התנור, מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום בינוני כ- 10 דקות. לאחר 19 דקות מוציאים, מערבבים ומחזירים ל- 10 דקות נוספות. מוציאים שוב ומוסיפים את הקוקוס והשומשום. מערבבים ומחזירים לתנור. סה"כ זמן אפיה - 30 דקות.
לאחר 30 דקות מכבים תנור ומוסיפים את הפירות היבשים. מערבבים ומשהים בתנור (דלת פתוחה) עד צינון. שומרים בכלי אטום.
אוכלים כנשנוש או מעורבב עם יוגורט. עם ממש חסר לכם עוד מתוק - הוסיפו סילאן או סירופ חרובים.

לבריאות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה