יום שישי, 20 באפריל 2012

עוף ביריאני, קפיצה קטנה להודו


אז נכון, בהודו עדיין לא הייתי והסבירות גבוהה שגם לא אהיה. בניגוד לשאר העולם - הודו לא ממש מןשכת אותי. מעדיפה לראות אותה בתמונות ולשמוע חוויות של אחרים. 

לארוחת השבת רציתי משהו פיקנטי ושונה קצת מבחינת התיבול הבנאלי ונתקלתי במתכון לעוף ביריאני. יש לו המון גרסאות.  הגירסה שלי היא ללא יוגורט ונטולת הל. אבל עשירה בטעמים.



עוף ביריאני
4-6 חלקי עוף (פולקע'ס, ירכיים)
4 עגבניות בינוניות (אורגניות, כמובן), חתוכות לקוביות
4-5 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף קארי אדום
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כוס אפונה, רצוי טריה
4-5 גבעולי סלרי, פרוסים
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס אורז בסמטי מלא

בסיר קטן לאדות את קוביות העגבניה עד שמתרככות לחלוטין.
להניח את העוף, עם כל התבלינים ולכסות במקרר למספר שעות.
לחמם את השמן זית בסיר ולטגן את הבצל. להוסיף את העוף ולהשחים מכל צדדיו. להוסיף סלרי ואפונה ולערבב מעט. להוסיף את העגבניות המבושלות. להוסיף אורז בסמטי רגיל וחצי כוס אורז בסמטי מלא. 
לשפוף 1/2 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. לתקן תיבול במידת הצורך.
לכסות ולבשל עד שכל המים מתאדים.



On the floating, shipless oceans
I did all my best to smile
til your singing eyes and fingers
drew me loving into your eyes.
And you sang "Sail to me, sail to me;
Let me enfold you."



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה