יום חמישי, 3 במאי 2012

פוקצ'ה מקמח מלא


פוקצ'ה זה דבר נפלא. לפעמים הוא לחם ולפעמים הוא סוג של פיצה, תלוי בתוספות. לפעמים הוא דק ולפעמים הוא עבה.
אין ספק שהוא טעים :-)

בפוקצ'ה שלי פשוט החלפתי את הקמח לקמח מלא (לפעמים קמח מלא ולפעמים קמח כוסמין) תלוי מה בבית. לפעמים תוספות ולפעמים נטו שמן זית ומעט רוזמרין.


הפעם היו לי עלי אורגנו טריים ופלפלים אדומים אורגניים שמנמנים. תוספת של קצת שום ופקורינו ו- voila פוקצ'ה טעימה, משביעה ובהחלט יותר בריאה.



בתוספת כוס יין אדום - החיים בהחלט מאירים.

פוקצ'ה:
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח שטיבל 2
2 כפיות שמרים יבשים
1  סילאן
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים

להכניס לקערה את כל המרכיבים וללוש לבצק רך ונעים.
בשלב הזה אני מרססת מעט את הקערה והבצק בתרסיס שמן זית. מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מוציאים אויר ולשים שוב.
בעזרת הידיים מותחים למלבן, לעובי הרצוי, ומתפיחים בשנית. בעזרת האצבעות יוצרים גומות. מטפטפים שמן זית, מפזרים מלח ותוספות רצויות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

מגישים מיד.





Try, baby try
To trust in my love again
I will be there, I will be there
Love, our love
Just shouldn't be thrown away
I will be there, I will be there



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה