יום שישי, 11 במאי 2012

חזל"ש - אמפנדס צמחוני


אז חזרנו לתפקד, אמנם קצת כואבים, אבל אין כמו לחזור לתפקוד - כמעט מלא.

החלטתי לנסות לשחק קצת עם בצק, למרות שמלאכת הרידוד היתה כואבת במיוחד, צלחתי את המשימה. אולי בגלל הכאב ויכולת המוגבלת שלי להתעסק עם הבצק הניבה בצק פריך מהמושלמים שאי פעם הכנתי.

המילוי הפעם הוא מילוי תירס כיאה לימי הקיץ החמים והמקסימים שלנו. וההכנה פשוטה ביותר.


אמפנדס תירס
בצק:
3 כוסות תירס
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
6-8 כפות מים קרים

מילוי:
4 כוסות גרעיני תירס קפואים
2 כרזות, חלק לבן בלבד, קצוצים
1 כף שמן זית
2 שינים שום קצוץ
1 כף חרדל דיז'ון
3 כפות חלב
מיץ מלימון קטן
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר

את כל מרכיבי הבצק, למעט המים, להכניס למעבד זמון עם להב פלדה. להפעיל את המעבד עד שהבצק פירורי. להוסיף מים, כף אחר כף עד שמתגבש בצק. לשטח בין 2 דפי נייר פרגמנט ולאפסן במקרר חצי שעה עד שעה.

בינתיים להכין את המילוי:
לחמם כף שמן זית במחבת ולטגן את הכרישה עד שנהיה שקוף. להוסיף תירס ולערבב. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב. לבשל כ- 5 דקות עד במתרכך. לקרר מעט.
להכניס את המילוי למעבד מזון ולרסק בכ- 3 עד 4 פולסים קצרים. המטרה היא שישארו מעט גרגרים.

להוציא את הבצק ולרדד לעלה בעובי חצי ס"מ. לקרוץ עיגולים בגודל הרצוי, למלא כל עיגול ולסגור. להדק בעזרת מזלג.

להניח על תבנית אפיה ולמרוח בביצה ולפזר מעט מלח גס. לאפות עד שמזהיב.



No more tears, my heart is dry
I don't laugh and I don't cry
I don't think about you all the time
 But when I do – I wonder why




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה