יום שבת, 12 במאי 2012

טבולה קינואה


הקיץ כבר כאן ואת השבתות מבלים בהליכה בים, קרני השמש מנשקים אותנו בשיזוף זהוב ואפשר שוב לחייך. ימי החורף מאחורינו, חום יולי אוגוסט עוד לפנינו וההנאה כל כך מרובה - למי יש חשק להשתעבד למטבח?

אז ככה, בקטנה בצ'יק צ'ק יש ארוחה. צלעות טלה מושרים ברוזמרין ושום וסלט טבולה מקינואה ולא בורגול. 

לזרעי הקינואה ערך תזונתי גבוה מאד. שלא כמו החיטה, הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. ולחולי הצליאק - היא אינה מכינה גלוטן!

טבולה קינואה
1 כוס קינואה אורגנית
1 כוס מים
מעט מלח לפי הטעם
1 מלפפוןן אורגני, לא מקולף, חתוך דק
1 עגבניה אורגנית, חתוכה דק
חופן עלי פטרוזייה אורגנית, קצוצה דק
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
שמן זית

לחמם בסיר בינוני 1 כף שמן זית. לטגן מעט את הקינואה ולהוסיף 1 כוס מים. להביא לרתיחה, להוסיף מלח ולכסות. לבשל עד שנספגים כל הנוזלים.
לצנן.
לקצוץ בינתיים את המלפפון, עגבניה ופטרוזיליה. לשים בקערת הגשה את הקינואה והירקות ולתבל במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
להגיש.




צלעות טלה עם בצל אדום מתקתק

4 צלעות טלה, חתוכים ונקיים משומן
1 ענף רוזמרים
פלפל שחור גרוס טרי
4 שיני שום, קציצים
שמן זית

לערבב יחד את כל המרכיבים ולהשרות במקרר לכמה שעות.

לחמם תבנית פסים ולצרוב כ- 4 דקות מכל צד.

בצלצלים:
2 בצלים אדומים, קלופים ופרוסים דק
1/2 1 כוסות חומץ בן יין אדום
3/4 כוס סוכר
5 גרגרי פלפל אנגלי
1 עלה דפנה
1/2 כפית גרגרי כוסברה 
1/2 כפית גרגרי שומר

בסיר קטן לבשל יחד את החומץ, סוכר ותבלינים עד המסת הסוכר.
להכניס את הבצל לצנצנת ולשפוך מעל את הרוטב. להביא לטמפרטורת החדר. לכסות ולשים במקרר. נשמר כחודש.





אני נווד זרוק שהתאהב לו בנסיכה 
בין כל היפות האלו את היית שונה 
אני שלך לנצח את המלאך שלי 
אני שלך לנצח את המלאך שלי

האמנם???

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה