יום שלישי, 15 במאי 2012

נוסטלגיה מושלמת


עוגה שעוברת מדור לדור. כולנו גדלנו עליה. כולנו אהבנו אותה ולכולנו היא מזכירה טעם של ילדות.
עוגת הגבינה הפשוטה והקרה. ללא פלצנות וללא התאמצות. יש דברים בחיים, שאין צורך להכביר במילים.


עוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים:

לעוגה:

400 גרם ביסקוויטים פתיבר
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת 30%
חבילת אינסנט פודינג וניל
370 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה וחצי)
3 כוסות חלב
1/4 כוס סוכר



לציפוי: 
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה: 

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר ואינסטנט פודינג וניל, תוך כדי מוסיפים 2 כוסות חלב.
לקצפת מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינות.
מוזגים לצלוחית את כוס החלב הנותרה וכל פעם טובלים בה פתיבר, 
כ- 4 שניות כל צד ומעבירים לתבנית העוגה עד סיום השכבה הראשונה.
כ-1/3 מקרם קצפת הגבינה מורחים על שכבת הפתיבר הראשונה.
על שכבת הקרם מסדרים שוב פתיבר אחר פתיבר טבולים בחלב 
עד לסיום מילוי שכבת הפתיבר ה-2 ומעליו מורחים שוב כ- 1/3 מקרם קצפת הגבינה וכך עוד שכבת פתיבר - קצפת.

לאחר סיום סידור כל שכבות ה- פתיבר, קרם, פתיבר, קרם, פתיבר, קרם, פתיבר,
מכניסים את העוגה למקרר, עטופה בניילון נצמד לשעתיים לפחות, ובינתיים מכינים את הציפוי.

ממיסים שוקולד מריר יחד עם השמנת מתוקה בבן-מארי.
מוציאים את העוגה מהמקרר ומוזגים מעליה את השוקולד.
לסיום מכניסים את העוגה למקרר למשך 5 שעות לפחות!






מישהו פעם רצה אותי ככה 
לא היה לו אכפת מה אומרים אחרים 
ואפילו שלא התאמנו ביחד 
הוא המשיך לנסות ולכתוב לי שירים  




מישהו פעם עזב אותי ככה 
עלה על מטוס למקומות רחוקים 
ונשארתי ריקה משותקת מפחד 
שיהיה לי רק טוב ורגוע בפנים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה